Producten

Absinth kruiden

Indian Elements

Absinth - 50 gram

Absinth bevat een extract van het Alsemkruid. Dit plantje heeft door de eeuwen heen een bijna mythische status verworven. We kennen het kruid vooral van het beruchte alcoholische drankje Absint, dat populair was onder verschillende bekende schilders. Toch wordt Alsemkruid tot op de dag van vandaag benut op vele andere manieren. Het heeft namelijk enkele bijzondere eigenschappen.

Absinth kruiden kunnen bijvoorbeeld een positief effect hebben op de spijsvertering en daarnaast eetlust stimuleren. Vanwege de rustgevende werking wordt dit kruid ook gebruikt om mee te ontspannen. En waarom schilders het zo interessant vonden? Misschien omdat Absinth de eigenschap heeft om creativiteit te stimuleren en zelfs hallucinaties op te wekken!

Meer informatie over Absinth:

De Absinth kruiden van Indian Elements bevatten een extract van de Artemisia Absinthium. Deze plant staat ook wel bekend als Alsemkruid of gewoon Absint. Alsemkruid komt voor in grote delen van Europa waaronder ook Nederland, al is hij hier vrij zeldzaam. De plant kan zo’n 60-120 cm groot worden en is te herkennen aan de grijsachtige bladeren. Wanneer hij in bloei staat verschijnen er gele bloemen.

Er worden al eeuwenlang verschillende eigenschappen aan Absint toegekend. In de klassieke oudheid werd al geloofd dat de plant ingezet kon worden als algeheel middel om de gezondheid te verbeteren. Romeinen en pelgrims stopten het kruid bij lange tochten ook in het schoeisel. Het zou namelijk voetpijn en infecties helpen voorkomen. In de moderne geschiedenis kennen we het Alsemkruid vooral als ingrediënt van alcoholhoudende drankjes en de daarbij komende verhalen. Zo was de drank Absint geliefd onder bekende schilders als Van Gogh. Omdat geloofd werd dat het kruid een giftige hoeveelheid Thujon bevatte is de drank een tijd lang verboden geweest. Achteraf bleek dat dit onterecht was, maar de beruchte verhalen bestaan nog.

Vandaag de dag is Absinth weer erg geliefd. Het kruid is erg bitter van smaak. Dat verklaart gelijk waarom het zo’n heilzame werking heeft op het maag en darmstelsel. Bitterstoffen staan er namelijk om bekend dat ze de spijsvertering stimuleren, eetlust opwekken en over het algemeen een positief effect hebben op de stoelgang. Ook kunnen Indian Elements Absinth kruiden gebruikt worden om even goed tot rust te komen omdat ze zorgen voor een relaxt en vredig gevoel. Bij sommige gebruikers wordt de creativiteit enorm bevorderd, ook kunnen er hallucinaties optreden (voornamelijk in combinaties met alcohol).

Ingrediënten:

Absintalsem (Artemisia Absinthium)

Over Indian Elements:

Indian Elements heeft een ruim assortiment met geweldige kruiden en kruidenmixen. Deze veelzijdige producten hebben stuk voor stuk unieke eigenschappen. Of je nu op zoek bent naar extra energie, een natuurlijke trip of juist lekker wil ontspannen: Indian Elements staat voor je klaar. Gemakkelijk in gebruik, 100% natuurlijk en 100% vegan.

Meer kruiden van

Indian Elements